750 gr salamura asma yaprak
5 Adet soğan
2 Çay bardağı zeytin yağı
2,5 Su bardağı kırık pirinç
2.Şeker kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı salça
Bir tutam kara biber
Bir tutam tarçın
Bir tutam tuz
1 Adet kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yaprak sarma yapılışı
İnce kıyılmış soğan az yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Pirinçleri 1-2 su yıkayıp süzün ve pembeleşen soğanların üzerine ilave edin
Sırası ile salça, pirinç, baharatlar ilave edilip kavurun.
Kıyılmış maydanozu da üzerine koyup ağzını kapatın ve yarım saat kadar dinlendirin.
Dinlenen iç harca 1 tatlı kaşığı nar ekşisini de ekleyip karıştırın.
Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın
Tencerenin dip kısmına iki adet yaprak serelim ve sıkı bir şekilde dizin.
Eğer sarmanın parlak olmasını istiyorsanız üzerine 1-2 damla sıvı yağ damlatabilirsiniz.
Sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave ettikten sonra kısık ateşte 40-45 dakika pişirin.
Dilediğiniz gibi servis yapınız.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder