15 Temmuz 2013 Pazartesi

Kaymaklı Kadayıf Tarifi

850 gr tel kadayıf
350 gr  kaymak
350 gr sade yağ veya tereyağı
Şerbeti için
850 gr toz şeker
2 şeker  kaşığı limon

Kenarlı bir tepsiye kadayıfın yarısı döşenir.
Üzerine kaymak düzgünce koyulur.
Onun üzerine de kalan kadayıf döşenir.
Üzerine eritilmiş yağ dökülür ve orta ısılı fırında, üzeri kızarıncaya kadar 40 - 45 dakika pişirilir.
Bu arada, bir tencereye toz şeker, su ve limon suyu koyulup 10 dakika kaynatılarak koyuca bir şerbet hazırlanır.
Kızarmış olan kadayıf fırından alınıp yağı süzülür.
Yağ süzüldükten sonra kare biçiminde dilimlenir.
Kaynar haldeki şerbet üzerine dökülür.
Ve hemen servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder