1 Temmuz 2013 Pazartesi

Gaziantep Usulü Kerebiç Yapımı

Kerebiç için gerekli malzemeler
.1 Paket margarin
.2 Adet yumurta
.1.5 Su bardağı pudra şekeri
.1 Paket vanilya.Aldığı kadar un
.1.5 Su bardağı  çekilmiş ceviz veye fıstık
.1 Çay kaşığı tarçın
.3 Yemek kaşığı toz şeker
. Dışına kullanmak için bir çay bardağı antep fıstığı
  Yapılışı 
.1.5 Su bardağı ceviz veya fıstığı içini tarçın ,iki kaşık toz şekeri bir kapta iç malzemesi olarak karıştırın.
Daha  sonra diğer bir kapta bir paket margarini,bir adet yumurta,bir bardak pudra şekeri,bir paket vanilyayı iyice karıştırın ve alabildiği kadar un ilave ederek
Hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun.
Hamurları ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp hamuru yuvarlak bir şekilde içini açıp  içine iç malzemelerin den bir veya iki tatlı kaşığı doldurup
Doldurduğumuz hamurun ağzını hafifçe kapatıp çok bastırmadan uçları birleştirip.
Doldurduğumuz hamurun kapattığımız uçların karşı tarafına denk gelen kısmını fıstık içine bastırıp
Fıstık tarafına gelecek şekilde kalıba koyun.
Üzerine hafifçe bastırarak kalıbın şeklini alınca yağlanmış fırın tepsisine kalıptaki hamuru ters çevirip çıkartın.
180 derece fırında üzeri pembeleşme den önce fırından çıkartalım.
Fırından aldıktan sonra üzerine pudra şekeri ve tarcın serperek kerebiçimiz hazır olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder