2 Temmuz 2013 Salı

Gaziantep Baklavası Yapılışı

Malzemeler
3 Adet yumurta
1.5 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
2.5 yemek kaşığı sirke
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
½ çay bardağı su
Aldığı kadar baklavalık un
İç Malzemesi:
Çekilmiş antep fıstığı ya da ceviz
Üzeri İçin:
200 gr tereyağı
Şerbeti İçin:
6 Su bardağı şeker
 5 Su bardağı su
2 dilim limon
Açmak İçin:
Nişasta
Yapılışı 
1.Derin bir kaba yumurtaları kırıp, sütü, sıvıyağı, sirkeyi ve suyu ekleyerek iyice çırpın.
2. 1 yemek kaşığı limon suyunu, 14 yemek kaşığı tepeleme unu, bir tutam kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurun.
3.Hamuru 45 bezeye bölüp, çay tabağı büklüğünde açın.
4.10’ar adet üst üste koyup tekrar tepsi büyüklüğünde açın.
5.Tepsiyi yağlayıp açılan yufkayı serin fakat her açılan beze arsına bol nişasta eklemeyi unutmayın.
6.Bu işlemi tüm bezeler bitinceye kadar yapın ve ikinci yufkanın üzerine bol bol fıstık serpip diğer yufka ile kapatın.
7.Tepsi bittikten sonra son yufkayı da serdikten sonra bıçağın tersi ile kenarlarını düzeltin.
8.Baklava şeklinde dilimleyerek üzerine tereyağı sürüp 170 °C fırında nar gibi kızartın.
9.Şerbeti de önceden pişirip, soğuttuktan sonra tepsiye dökün.
10.Üzerini yine Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder