22 Temmuz 2013 Pazartesi

Peynirli Börek Tarifi

Malzemeler
5 adet yufka
2 adet yumurta
2.5 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ

İç harçı için
350 gr beyaz peynir
Maydanoz

Yapılışı:
Maydanozları kıyın, peyniri çatalla ezin ve maydanozla karıştırın.
Tepsiyi sıvı yağ ile hafifçe yağlayalım  ve üzerine 1 adet yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serin.
Kalan yufkaları elinizde 3–4 parçaya ayırın, 1 kat döşenecek şekilde birleştirin.
Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ iyice çırpın, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımı ile sürün.
Her koyduğunuz yufka katına, sos sürün ve peynirli karşımdan serpin.
En son kısma gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın.
Kalan sostan üzerine sürün ve çörek oyu serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Soğumadan servisimizi yapalım Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder