16 Temmuz 2013 Salı

Ev Yapımı Şöbiyet Tatlısı Tarifi

Şöbiyet İçin malzemeler
3 Su bardağı un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
Alabildiği kadar su

Hamuru açmak için
2.5 Su bardağı nişasta
İç malzemesi
1.5 Su bardağı süt
1.5 Çorba kaşığı irmik


Üzeri için
250 gr tereyağı veya sağde yağ
150 gr margarin

Şerbeti için
750 gr toz şeker
2 Su bardağı su
2 Şeker kaşığı limon suyu

Şöbiyetin yapılışı
Unu derin bir kapta  yumurta, tuz ve su ilavesiyle birlikte sert bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya ayırın ve elinizle yuvarlayıp, 30 dakika dinlendirin.
Bir parça hamurun üzerine nişasta serperek avucunuzun içiyle hafifçe açın.
Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın.
Daha sonra hamurları tek tek ve üzerlerine nişasta serperek merdane yardımıyla çok ince yufkalar olacak şekilde açın.
Açtığınız 8 adet yufkayı üst üste koyun ve tam ortasından ikiye katlayın.
Ardından yufkada eşit şekilde  kareler kesin.
Malzeme için bir tencerede süt ve irmiği  sürekli karıştırarak kaynatın ve koyu bir kıvam elde edin.
Kestiğiniz karelerin bir kenarına irmikli harçtan 1′er tatlı kaşığı koyun ve muska şeklinde  kapatın.
Muskaları yağlanmış fırın tepsisine bir sıra size bakacak, bir sıra da karşı tarafa bakacak şekilde dizin.
Daha sonra tereyağı ve margarini eritip, muskaların üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Piştikten sonra tepsideki fazla yağı  süzün.
Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın.
Limon suyunu katın ve bir-iki taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
Daha sonra üzerini toz antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder