MALZEMELER
3 Adet yumurta sarısı
3 Adet yumurtanın beyazı
1/2 Çay bardağı ılık su
1 Su bardağı toz şeker
3 Paket vanilya
1 Su bardağı un
1 Su bardağı mısır nişastası
1/2 kabartma tozu
YAPILIŞI
Yumurta beyazlarını ılık suyla birlikte beyazlayana dek çırpınız.
Toz şekeri ve ve vanilyayı ekleyip 1 dakika kadar çırpınız.
Yumurta sarılarını atıp çırpmaya devam ediniz.
Ayrı bir kaba nişasta,un ve kabarma tozunu karışması için eleyiniz.
Sıvı karışımının içerisine un karışımını yavaş yavaş ilave edin.
Un topakları tamamen erine dek çırpınız.
Hamuru bekletmeden alt kısmına pişirme kağıdını yerleştirilmiş olan
26 cm çaplı yuvarlak yani kelepçeli emaye kalıba dökünüz.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırınımızda 30 dakika pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder