MALZEMELER
1 Çay bardağı toz maya
1 Çay bardağı toz şeker
1 Çay bardağı ılık su
1.5 Çay bardağı ay çiçek yağı
3 Adet yumurta
1.5 Su bardağı ılık süt
1.5 Su bardağı ılık su
1 Kg böreklik,baklavalık un
1 tutam tuz
Susam ve çörek otu
İÇ MALZEMELERİ
500 gr peynir kırıntısı ve ince kıyılmış 1 demet maydanoz karışımı yada .
YAPILIŞI
1 Çay bardağı maya ve aynı orandaki ılık su ve şekeri bir kasenin içerinde karıştırınız ve ılık bir ortamda 10 dakika mayanın kabarmasını bekleyiniz.
Yoğurma kabının içine un ekleyiniz.
Yumurtadan birinin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırıp kalanını una ekleyiniz.
Sıvı yağ,ılık süt,ılık su,tuzu da katıp hafifçe karıştırınız.
Karışıma kabarmış mayayı ekleyip yoğurunuz.
Kıvamlı bir hamur hazırladıktan sonra bunu üzerini nemli bir bez ile kapatıp ılık bir ortamda 1 saat kadar kabarması için bekletiniz.
Kabaran hamuru kısa bir süre yoğurunuz daha sonra hamurdan parçalar koparıp avuç içinde güzelce açınız.
İçerisine yeteri miktarda iç malzemesinden koyup yarım ay şeklinde poğaçaları hazırlayınız.
Poğaçaları yağlamış fırın tepsisine diziniz.
Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve ya çörek otu dökerek 170 derecede poğaçalar üze pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder