8 Temmuz 2013 Pazartesi

Ay Böreği Tarifi

Ay Böreği Malzemeleri

5 Su bardağı un

2 Su bardağı eritilmiş margarin

2 Paket kabartma tozu

1.5 Tatlı kaşığı tuz

2 Adet yumurta bir adet yumurtanın sarısı

1 Çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı çörek otu

İç Malzemesi

600 gr Beyaz peynir

1 Demet maydanoz

Yapılışı

Sıvı yağ,iki adet yumurta,eritilmiş margarin kabarma tozu,tuz önce bunlar karıştırılıp üzerine unumuzu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğuralım ve

İç harcımızı Maydanozu muzu  ince ince doğrayıp beyaz peynirimiz le karıştıralım daha sonra hazırladığımız hamurumuzu iki eşit parçaya bölerek  merdane yardımıyla

Hamurumuzu yuvarlak tepsi büyüklüğünde  açalım içine harcımızın yarısını koyup bir ucunu diğer ucuna getirip  katlayalım hamurumuzu yarım ay şekli alacaktır ve diğer kalan hamurumuzu ve iç malzemelerini

aynı işlemi yaparak ikinci ay böreğimizi  hazırlayalım.

Yağlanmış yuvarlak tepsimize  hazırladığımız iki böreğimizi alalım.

Üzerine yumurta sarısını sürelim ve çörek otunu serpelim.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder