Ay Böreği Malzemeleri
5 Su bardağı un
2 Su bardağı eritilmiş margarin
2 Paket kabartma tozu
1.5 Tatlı kaşığı tuz
2 Adet yumurta bir adet yumurtanın sarısı
1 Çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı çörek otu
İç Malzemesi
600 gr Beyaz peynir
1 Demet maydanoz
Yapılışı
Sıvı yağ,iki adet yumurta,eritilmiş margarin kabarma tozu,tuz önce bunlar karıştırılıp üzerine unumuzu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğuralım ve
İç harcımızı Maydanozu muzu ince ince doğrayıp beyaz peynirimiz le karıştıralım daha sonra hazırladığımız hamurumuzu iki eşit parçaya bölerek merdane yardımıyla
Hamurumuzu yuvarlak tepsi büyüklüğünde açalım içine harcımızın yarısını koyup bir ucunu diğer ucuna getirip katlayalım hamurumuzu yarım ay şekli alacaktır ve diğer kalan hamurumuzu ve iç malzemelerini
aynı işlemi yaparak ikinci ay böreğimizi hazırlayalım.
Yağlanmış yuvarlak tepsimize hazırladığımız iki böreğimizi alalım.
Üzerine yumurta sarısını sürelim ve çörek otunu serpelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder