6 Temmuz 2013 Cumartesi

Soğan Kebabı

Malzemeleri

15.kg Küçük kebaplık soğan.

400 gr yarım yağlı kıyma.

Yarım çay bardağı nar ekşisi.

Kara biber.

Pul biber.  Tuz.

Yapılışı

400 gr kıymamızın içine bir tutam karabiber,bir tutam tuz,bir tutam pul biberi katarak yoğuralım.

Daha sonra soğanları kabuğunu soymadan ortasını hafifçe açarak içine kıymalı harcımızı küçük ceviz büyüklüğünde bölerek içine koyalım ve fırın tepsisine dizelim.

Dizdikten sonra üzerine nar ekşisini sulandırarak dökelim ve fırında 250 derecede 45-50 dakika pişirin.

Piştikten sonra servisinizi dilediğiniz gibi yapa bilirsiniz.
 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder