5 Temmuz 2013 Cuma

Su Böreği

Su Böreği İçin Gerekli Malzemeler

.5 Adet yufka

.3 Adet yumurta

.1.5 Su bardağı süt

.1 Su bardağı sıvı yağ

İç malzemesi için

350 gr Peynir ve bir adet maydanoz

Yapılışı

Süt,sıvı yağı bir kapta karıştırılıp daha sonra yağlanmış tepsiye birinci yufkayı serilip üzerine süt ve yağlı karışımdan

Fırça yardımıyla sürülür,ikici ve üçüncü yufkada bu şekilde yapılır içine peynir ve maydanoz karışımı dökülüp yayılır ve sonraki katlarda

Aynı şekilde sırayla düzülür son katına yumurtanın akları karıştırılıp yufkanın üzerine sürülür.

Üzerine bir miktar çörek otu serptik ten sonra tamam olur.180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder