Malzemeler
3 Adet yumurta
2 Tatlı kaşığı tuz
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Su bardağı süt
5 Su bardağı un,nişasta
5 Su bardağı dövülmüş ceviz
200 gram margarin
350 gram tereyağı
Şerbeti için
4 Su bardağı su
1.5 Kg toz şeker
2 Çay kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Yumurtalarımızı,sıvı yağı,tuz,süt ve unumuzu derin bir kapta karıştırıp,yoğuralım.
Hamuru 12 saat dinlendirelim.
Yumruk büyüklüğünde 4 adet beze koparın.
Düz bir zemine nişasta serpin,bezeleri birer birer oklavayla açın.
Bıçakla yufkaların kenarlarını kare olacak biçimde kesin.
Yufkadan artan hamurları ince ince kıyın.
Kare biçimindeki yufkaların üzerine kıyılmış hamurları koyun.
Bir kenarına ceviz serpin.
Oklavaya sarıp,hafif büzerek,hamuru oklavadan çıkarın.
4-6 cm aralıkla kesin.
Kesilen parçaları yan çevirerek tepsiye dizin.
Düzgün olması için ufak bir tepsiyle üzerine bastırın.
Margarin ve tere yağını eritip hamurlarını üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin.
Piştikten sonra soğumaya bırakalım bu arada şerbetimizi hazırlayalım.
Şerbetimiz hazır olunca sıcak sıcak saray sar mazın üzerine dökelim ve sıcak sıcak servis yapalım.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder