9 Temmuz 2013 Salı
İncirli Pasta Tarifi
İncirli Pasta İçin Malzemeler
4 Adet Yumurta
1.5 Su bardağı toz şeker
5 Yemek kaşığı yoğurt
1 Adet kabartma tozu
1 Adet vanilya
1.5 Su bardağı un
12 Adet incir
1 Su bardağı ceviz
Şerbeti İçin
2.5 Su bardağı toz şeker
2.5 Su bardağı su
Üzeri için krem şante
Yapılışı
Yumurta,ile şekeri kıvama gelinceye kadar çırpın.
Yoğur,kabarma tozu ve vanilya ilave edin.
Sonra bir su bardağı unu karışıma ilave edin ve incir ve cevizi de ilave edikten sonra kıvama gelin ceye kadar karıştırın.
Sonra yağlanmış tepsiye dökün ve 180 derece 30 dakika pişirin.
Piştik den sonra soğumaya bırakın.
Soğuduk dan sonra üzerine krem şanteyi yapıp sürün.
Ağız larınıza layık Pastanız hazır Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder