9 Temmuz 2013 Salı

İncirli Pasta Tarifi


İncirli Pasta İçin Malzemeler

 4 Adet Yumurta

1.5 Su bardağı toz şeker

5 Yemek kaşığı yoğurt

1 Adet kabartma tozu

1 Adet vanilya

1.5 Su bardağı un

12 Adet incir

1 Su bardağı ceviz

Şerbeti İçin

2.5 Su bardağı toz şeker

2.5 Su bardağı su

Üzeri için krem şante

Yapılışı

Yumurta,ile şekeri kıvama gelinceye kadar çırpın.

Yoğur,kabarma tozu ve vanilya ilave edin.

Sonra bir su bardağı unu karışıma ilave edin ve incir ve cevizi de ilave edikten sonra kıvama gelin ceye kadar karıştırın.

Sonra yağlanmış tepsiye dökün ve 180 derece 30 dakika pişirin.

Piştik den sonra soğumaya bırakın.

Soğuduk dan sonra üzerine krem şanteyi yapıp sürün.

Ağız larınıza layık Pastanız hazır Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder