20 Temmuz 2013 Cumartesi

Antep Usulü Fıstıklı Kadayıf

Malzeme
1.200 gr Çiğ tel kadayıf
300 gr  Antep fıstığı içi
230 gr sade yağ veya tere yağı
1.200 gr Toz şeker

YAPILIŞI
Kadayıflar tel tel kırılır ve tepsi içinde yağlanır ve yağlamış olan  tepsini içine yayılar iyice bastırılır.
Kadayıfın üzerine fıstık serpiştirilir, kalan kadayıflar fıstığın üzerini örtecek şekilde tepsiye konur.
Kadayıflar aynı büyüklükteki bir tepsi ile bastırılarak sıkıştırılır.
Önceden isıtılmış 180 derece üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Üstü pişirilen kadayıfın başka bir tepsi ile tersi çevrilir ve tekrar fırına sürülür.
Kadayıfın her iki tarafı piştikten sonra sıcak olarak şerbeti konur ve servis yapılır.

Şerbetin hazırlanması;
1.200 gr şeker  ile  5 Su bardağı ile suyu kaynayıncaya kadar pişirilir.
Kaynara çıktıktan sonra 5 dakika daha pişirilr ve şerbet hazırlanmış olur.
Hazır olan şerbeti kare şeklinde dilimlediğimiz kadayıfımızın
üzerine sıcak sıcak dökelim ve servisimizi yapalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder