11 Temmuz 2013 Perşembe

Sütlaç Tarifi

SÜTLAÇ İÇİN MALZEMELER
1.5 Kg soğuk süt
2 Çay bardağı pirinç
1.5 Litre su
3 Yemek kaşığı pirinç unu
3 Su bardağı toz şeker
Tarçın

YAPILIŞI
2 Çay bardağı pirinci yıkayıp 1.5 litre su ile ateşe koyun.
Pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
Soğuk sütü ekleyin.
1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.
Bu arada bir kasede 3 yemek kaşığı pirinç ununu 1 Su bardağı soğuk su ile ezin.
Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin.
Pirinç unu ılınmış olmalı.
Pirinç ununu tencereye ekleyin, ara ara karıştırarak
10 dakika kadar pişirin.
3 Su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve bir miktar kaynatın.
Sütlacı kaselere paylaştırın.
Soğuyunca üzerine tarçın serpin.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder