Tuzlu Pata İçin Malzemeler
.4 Adet yumurta .1.5 Su bardağı yoğurt
.1 Su bardağı sıvı yağ
.1 Paket margarin
.3 Paket vanilya
.3 Paket kabartma tozu
.1.5 Kg un
Üzeri için malzemeler.4 Adet yumurta akı
.150 gr Çörek otu
.150 gr Susam
Yapılışı
.1 Su bardağı sıvı yağ
.1 Paket margarin
.3 Paket vanilya
.3 Paket kabartma tozu
.1.5 Kg un
Üzeri için malzemeler.4 Adet yumurta akı
.150 gr Çörek otu
.150 gr Susam
Yapılışı
Yumurta sıvı yağ,yoğurt,vanilya,kabartma tozu ve margarin bir kabın içinde karıştırılır.
Daha sonra üzerine un eklenerek yoğurulur.
Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurulur.
Daha sonra hamur beze yapılır ve merdane yardımıyla açılıp kalıplarla çıkartılır.
Kalıplardan çıkartılan hamurları yumurta,susam,çörek otuna batırılır.
Yağlamış fırın tepsisine dizilir.
200 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder