26 Haziran 2013 Çarşamba

Elmalı Pasta

Elmalı Pasta Malzemeleri
1.5 kg Un
1.5 Su bardağı yoğurt
1.5 Su bardağı sıvı yağ
1 Paket margarin
4 Adet yumurta
3 Paket kabarma tozu
1.5 Su bardağı toz şeker
İç Malzemesi
6 Adet elma
2 Su bardağı ceviz içi
1 Su bardağı hindistan cevizi
1.5 Çorba kaşığı toz tarçın
3 Yemek kaşığı susam
1. su bardağı toz şeker
Üzeri için bir çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı
Yumurta,sıvı yağ,yoğurt,margarin eritilmiş ola çak,kabartma tozu,vanilya,toz şekeri katıldıktan sonra malzemeler iyice karıştırılır ve üzerine unu ilave ederek.
Kulak memesi yumuşaklığı olun caya kadar yoğurun.
Daha sonra elmalarımızı rendeleyip tencerede beş dakika kadar sol duralım  ocaktan alalım içine ceviz,hindistan cevizi,tarçını,susam ve toz şekerimizi katıp karıştıralım.
Hamurumuzu bezelere ayıralım ve merdane yardımıyla ince şekilde açalım ve küçük daire şeklinde kalıbımızla çıkaralım.
Çıkardığımız küçük hamurları mızın  içine hazırladığımız elmalı harcımız dan bir talı kaşığı koyup iki ucunu üst üste gelecek şekilde katlayarak.
Yağlanmış fırın tepsisinde 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Üzerine pudra şekeri serperek pastamız hazır olur. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder