18 Haziran 2013 Salı

Meşhur Gaziantep Usulü İçli Köfte

içli köfte için malzemeler
1 kg İnce bulgur
1 Yemek kaşığı salça
2 Yemek kaşığı un
1 Tatlı kaşığı tuz
İç malzemeleri
400 gr Kuzu kıyma
400 gr Kuru soğan
1 Su bardağı çekilmiş ceviz
1 Tatlı kaşığı kara biber
1 Yemek kaşığı pul biber
1 Tatlı kaşığı tuz
Yapılışı 
Kıymayı ocakta suyunu bırakıncaya kadar pişirin.
Daha sonra kuru soğanları da doğrayıp içine atın ve tuz,kara biber,pul biberi de içine atıp soğanların suyu kalmayıncaya kadar pişirin.
En sonunda bir su bardağı çekilmiş cevizi de içine katarak beş dakika kadarda hepsi iyice karıştırılıp ocaktan alınır.
Geniş bir kapta nice bulgurları ılık su ile iyice ıslayın biraz dinlendirin.
Islanan bulgurun içine bir yemek kaşığı salçayı ve bir tatlı kaşığı tuzu katarak yoğurmaya başlayın ince bulgur birbirini tutun caya kadar yoğurun ve üç yemek kaşığı unu da ilave ederek bir miktar daha yoğurun.
Yoğurduğumuz içli köftenin hamurunu avuç içi büyüklüğün de bezelere ayırın ve yuvarlayın.
Sağ işaret parmağı yardımıyla köfteyi içi boşluk oluncaya kadar oyalım ve içine bir yemek kaşığı kadar kıymalı iç harçımız dan koyup ağzını kapatalım.
Bu işlem bittikten sonra tavada ısıtılmış olan kızgın yağda köftelerimizi kızartıp servis tabaklarına alalım.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder