22 Haziran 2013 Cumartesi

Gaziantep Bayram Yuvarlaması

Yuvarlamanın Hamurunun Malzemeleri
.1.5 kg Pirinç unu
.1kg Yağsız kıyma
.2 Adet yumurta
. 1 Tutam kara biber
. 1 Tutam tuz
Yemeğin Dış malzemeleri
.1 kg Kuzu kuş başı et
.700 gr Nohut
.2.5 kg Süzülmüş yoğurt
.2 adet yumurta
.1 tutam kara biber
.2.5 Yemek kaşığı nane
.1.5 Çay bardağı sıvı yağ
Yuvalamanın Yapılışı
1.5 kg pirinç unu,1 kg kıyma,bir tutam tuzu ve kara biberi derin bir kapta etle pirinç birbiriyle özleşene kadar yoğurun.
Sonra içine bir adet yumurta kıralım tekrar onunla da  kısa bir sürede kulak memesi yumuşak lığına gelinceye kadar azar azar su ekleyerek yoğuralım.
Ve daha sonra bu hamurdan küçük bezeler yaparak tekrar bunları nohut büyüklüğünde küçük parçalara bölerek  avuç içinde yuvarlanır.
Bu işlem bittikten sonra metal süzgeçte kaynar suyun üzeride haşlanarak tamam olur.
Yemeğin dış malzemesini bir gece önceden nohut suda ıslanır.
Yemek yapılacağı zaman etle nohut üzeri üç parmak kapatıncaya kadar düdüklü tencereye konulur ve 40 dakika kadar  pişirilir.
Sonra haşlanmış yuvarlama katılır.
Yoğur ayrı bir tencerede bir yumurta akı bir yemek kaşığı zeytin yağı katılarak kaynayıncaya kadar çırpılır.
Yoğurt kaynadıktan sonra daha önceden hazırlanmış olduğumuz nohut,et ve yuvarlama karışımın içine katılır.
Üzerine bir çay bardağı ısıtılmış sıvı yağın içine iki yemek kaşığı kuru nane ve bir tutam kara biber harmanlanıp yemeğin üzerine aktarılır ve yemeğimiz hazırlanmış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder