21 Haziran 2013 Cuma

Gaziantep Usulü Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Malzemeleri
.2.5 kg Kebablık patlıcan
.1 kg Yarım yağlı kıyma
.700 gr Domates
.300 gr Yeşil biber
Kara biber,tuz,pul kırmızı biber
Yapılışı
Patlıcanlar aralıklı olarak iki parmak kalınlığında dilinip.
Daha sonra kıyma mızın içine pul biber,kara biber,tuz ilave ederek harmanlanır ve ceviz büklüğünde bölünerek patlıcanların arasına konur ve fırın tepsisine düzülür.
Üzerine bir su bardağı su katılır ve 250 derecede bir saat kadar kontrol ederek  pişirilir. Ayrıca bir tepsiye domates ve yeşil biberi dilerek onları da birlikte pişire biliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder