24 Haziran 2013 Pazartesi

Tas Kebabı Tarifi

Malzemeler :
500 gr. kuzu eti
1.5 kase arpacık soğan
havuç
1.5 çorba k. domates salçası
4 diş sarımsak
2 defne yaprağı
4.adet yeşil biber
5.adet domates
4.adet patates
Birmiktar sıvı yağ
Bir tutam tuz
1.adet karabiber
Bir miktar su
Hazırlanışı :
Tencereye sıvıyağını alın.Üzerine e 500 gr.kuzu etini ilave edin ve etleri kavurun.Daha sonra üzerine arpacık soğanları ve havuçları ilave edin.Üzerine 4 diş bütün sarımsak ilave edin.Üzerine 1.5 çorba kaşığı salça,2 adet defne yaprağı ilave edin.
Üzerine sıcak su ilave edip etleri pişirin.5 adet domatesi iri olarak kesin ve tencereye ilave edin domatesleri 4 adet patatesi küp olarak kesin ve sıvıyağda patatesleri kızartın.Tas kebabını servis tabağına alın.Üzerine kızarmış olan patatesleri ilave edip servis haline gelir…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder