Şiveydiz İçin Malzemeler
.1.5 Kg Orta kalınlıkta yeşil sarımsak
.300 gr Nohut
.350 gr kuzu kuş başı
.2 kg Süzme yoğurt
.1 Çay bardağı sıvı yağ
.1 Tutam tuz
.1 tutam karabiber
Bir miktar kuru nane
Yapılışı
Bir gece önceden nohutu ıslatın ıslattığımız nohutla,kuş başı kuzu etimizi düdüklü tencerede 45 dakika pişirin.
Daha sonra üzerine kalın halka şeklinde doğradığımız sarımsaklarımızı katıp bunları da yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Bunlarda piştikten sonra ayrı bir kapta yoğurdumuzu orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır ve önceden hazırladığımız et ve nohut sarımsağın içine katılır.
Daha sonra kaynayan yoğur aktarılır.
Daha sonra sıvı yağı ısıtılıp nane ve karabiberle birlikte yemeyin üzerinde gezdirilerek dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder